Observeren en rapporteren

Iedere training van Taal, training en advies is afgestemd op de wensen van uw organisatie. Hieronder is slechts een impressie van de opties weergegeven. Ook is het mogelijk een individueel traject te verzorgen

Voor wie

De training Observeren en rapporteren is bedoeld voor professionals in de zorg, dienstverlening en beveiliging.

Het resultaat

  • De cursist weet wat objectief waarnemen is
  • De cursist heeft inzicht in zijn of haar manier van waarnemen
  • De cursist kent het belang van schriftelijk rapporteren
  • De cursist is in staat objectief te rapporteren
  • De cursist is in staat kort en bondig te rapporteren
  • De cursist is in staat structuur aan te brengen in zijn of haar rapport

De aanpak

Aan de hand van het model van de Geweldloze Communicatie wordt in deze eendaagse training uiteengezet welke valkuilen kunnen ontstaan tijdens het observeren. Vervolgens worden er opdrachten gedaan, waarin de cursist oefent met objectief observeren en tegelijkertijd inzicht krijgt in zijn of haar manier van waarnemen.

Na de lunch krijgt de cursist handvatten om relevante informatie kort en bondig te rapporteren. Vervolgens worden videofragmenten bekeken, waarbij de cursist de gelegenheid krijgt te oefenenen met het objectief observeren en rapporteren.  

De praktische oefeningen worden uitgevoerd onder leiding van een vakkundige trainer. Uiteraard ontvangen de cursisten tijdens de training constructieve feedback en tips.

Duur

De training vindt plaats van 9:30 – 17:00 uur.

Kosten

De kosten voor de gehele training zijn € 899,- per groep. In verband met Covid-19  bestaat een groep uit minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers. Dit is echter afhankelijk van de grootte van de ruimte. Alle trainingen en cursussen van Taal, training en advies zijn vrijgesteld van btw.

Voor meer inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen.

“De inhoud van de training was boven verwachting. Ik vond de informatie over geweldloze communicatie en vervolgens het maken van een koppeling naar rapporteren bijzonder sterk. Dit was zeer leerzaam en inspirerend voor mijzelf en het team. Ik zag dat de teamleden werkelijk geboeid bleven en aangemoedigd werden te leren. Je bewoog heel mooi mee met de sfeer en de behoeften van de groep. Verder was je toegankelijk en hield je onze korte spanningsboog steeds uitgedaagd. Voor mij was dit de beste training die wij als team hebben gehad.”

Suzanne Mateboer, teamleider Daalburgh                                         Goodwillcentra Leger des Heils