Observeren en rapporteren

Aangezien iedere organisatie anders is, biedt Taal, training en advies maatwerk. In onderstaande tekst treft je dan ook slechts een impressie van het aanbod aan. Het is overigens ook mogelijk een individueel traject te verzorgen.

Voor wie

De training Observeren en rapporteren is bedoeld voor professionals in de zorg, dienstverlening en beveiliging.

Het resultaat

  • De cursist weet wat objectief waarnemen is
  • De cursist kent het belang van schriftelijk rapporteren
  • De cursist heeft inzicht in zijn of haar manier van waarnemen
  • De cursist is in staat objectief te rapporteren
  • De cursist is in staat kort en bondig te rapporteren
  • De cursist is in staat structuur aan te brengen in zijn of haar rapport

De aanpak

Aan de hand van het model van de Geweldloze Communicatie wordt in deze eendaagse training uiteengezet welke valkuilen kunnen ontstaan tijdens het observeren. Vervolgens worden er opdrachten gedaan, waarin de cursist oefent met objectief observeren en tegelijkertijd inzicht krijgt in zijn of haar manier van waarnemen.

Na de lunch krijgt de cursist handvatten om relevante informatie kort en bondig te rapporteren. Vervolgens worden videofragmenten bekeken, waarbij de cursist de gelegenheid krijgt te oefenenen met het objectief observeren en rapporteren.  

De praktische oefeningen worden uitgevoerd onder leiding van een vakkundige trainer van wie de cursisten tijdens de training constructieve feedback en tips ontvangen.

Duur

De eendaagse training vindt plaats van 9:30 – 17:00 uur.

Kosten

De kosten voor de gehele training zijn € 949,- per groep. In verband met Covid-19 en afhankelijk van de grootte van de ruimte bestaat een groep uit minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers. Alle trainingen en cursussen van Taal, training en advies zijn overigens vrijgesteld van btw.

Voor meer inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen.

Twee kinderen observeren en rapporteren over een windmolen