Over mij

Irene Peters is gecertificeerd docent Nederlands voor anderstaligen en geeft daarnaast trainingen op het gebied van observeren en rapporteren. Tevens schrijft ze aangepaste teksten voor specifieke doelgroepen.

Irene heeft de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Hogeschool van Amsterdam en vervolgens een master Sociologie aan de Vrije Universiteit afgerond. Ze is als jeugdhulpverlener, maatschappelijk werker, trainer, coach en projectleider werkzaam geweest.

Na ruim 20 jaar in het sociale domein te hebben gewerkt, heeft ze van haar passie voor taal en communicatie haar beroep gemaakt. Ze is nu docent Nederlands en geeft taalles aan vluchtelingen, migranten, laaggeletterden en expats. Om de continuïteit in de taallessen te kunnen waarborgen, werkt ze samen met andere gecertificeerde docenten.

Ook in de trainingen die Irene verzorgt, staan taal en communicatie centraal. Zo vormt de geweldloze communicatie de basis voor het objectief leren waarnemen in de training ‘observeren en rapporteren’.

Naast het geven van Nederlandse lessen en trainingen heeft Irene tevens een passie voor schrijven. Hierbij streeft ze ernaar teksten voor een brede doelgroep begrijpelijk te maken, zoals voor laaggeletterden, mensen met een cognitieve beperking en kinderen. 

Irene staat voor enthousiasme, ontwikkeling, betrokkenheid en kwaliteit. Ben je nieuwsgierig geworden en op zoek naar een samenwerking, waarin jouw vraag daadwerkelijk centraal staat, kijk dan voor het aanbod onder Diensten. 

Zie ook eventueel het profiel van Irene Peters op LinkedIn.

Trainingen effectieve communicatie